У літні жаркі дні хочеться побалувати себе чимось легким і в той же час поживним. Любителям перших страв можна порекомендувати приготувати легкий суп-пюре з кабачків, із додаванням томатів, солодкого перцю, картоплі, часнику і вершків. Страва виходить поживною і дієтичною, адже кабачок - низькокалорійний овоч, багатий клітковиною.
На приготування такого супу у вас піде не більше півгодини. Годувати його можна навіть маленьким дітям, адже це справжнє джерело вітамінів. Нижче представляємо детальний рецепт.
Суп-пюре з кабачків
Інгредієнти:
- 600 грамів кабачків;
- 300 грамів томатів;
- 1 цибулина;
- 1 солодкий перець;
- 200 мілілітрів 33% вершків;
- 600 мілілітрів води;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- петрушка;
- кріп;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Кабачки помийте, очистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- Болгарський перець очистіть від серцевини і також наріжте кубиками.
- Томати помийте, очистіть від шкірки, наріжте.
- Цибулю дрібно поріжте та обсмажте на сковороді.
- Додайте до цибулі томати, солодкий перець, і тушкуйте овочі ще 10 хвилин до готовності.
- Петрушку і кріп помийте, дрібно наріжте. Якщо суп не їстимуть діти, додайте ще трохи часнику.
- У каструлю з водою викладіть кабачки, додайте воду, варіть кабачки до готовності, додайте обсмажені овочі, сіль, перець, петрушку, кріп.
- Проваріть всі інгредієнти, потім додайте до страви вершки і взбийте все блендером до консистенції пюре. Густоту крем-супу можна регулювати додаванням вершків.
- Подавайте суп в глибоких тарілках, попередньо прикрасивши страву зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати холодний літній борщ без м'яса, який вгамує спрагу в спеку.