Холодний літній борщ без м'яса: рецепт освіжаючої страви в спеку

Автор: Лобанова Єлизавета

У літню спеку не особливо тягне на гарячі страви, але це не означає, що варто відмовлятися, наприклад, від улюбленого борщу. Традиційну страву можна їсти влітку в холодному вигляді. Готується такий борщ без додавання м'яса і виходить дуже легким, але ситним. На приготування у вас піде не більше 10 хвилин.

Холодний літній борщ без м'яса: рецепт освіжаючої страви в спеку - today.ua

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом холодного літнього борщу в своєму відео. Приготування цієї страви займе мінімум зусиль, а результат буде приголомшливим. В основі такого борщу не м'ясний бульйон, як усі звикли, а буряковий квас.

Рецепт холодного літнього борщу

Інгредієнти:

  • буряк - 4 шт.
  • хлібний квас - 1 ст.
  • щавель - 1 пучок
  • картопля - 1 шт.
  • гірчиця - 1 ст. л.
  • мікс салатів - 80 г
  • сіль, перець - за смаком

Очищений молодий буряк нарізаємо невеликими шматками і вичавлюємо з нього сік. Додаємо в буряковий фреш хлібний квас і сіль. За бажанням можна додати ще трохи кефіру або сировотки.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

Нарізаємо кубиками запечений буряк. Те ж саме потрібно зробити з відвареною в мундирі картоплею.

Змішуємо овочі в окремій мисці. Крупно нарізаємо листя салату і щавель без стебел. Можна додати і іншу зелень. Змішуємо овочі, заправляємо спеціями за смаком.

У кожну тарілку, в якій буде подаватися холодний борщ, викладаємо на дно по ложці солодкої гірчиці. Додаємо овочі, зелень і заливаємо все сумішшю бурякового фрешу і квасу. Страва готова!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, які три головні помилки найчастіше допускають господині в приготуванні справжнього українського борщу.