Вареники з ягідними і фруктовими начинками в розпал літа користуються особливою популярністю. Готуються вони просто і легко, а в якості начинки можна обирати ті ягоди, які ростуть в саду. Пропонуємо приготувати ідеальні вареники не на звичному кефірі, а зробити заварне тісто на основі молока. Вареники вийдуть ніжними і м'якими.
Вареники зі смородиною на заварному тісті
Інгредієнти:
- Смородина - 600 г
- Борошно - 650 г
- Молоко - 300 г
- Вода - 150 мл
- Цукор - 30 г
- Масло вершкове - 30 г
- Сіль - щіпка
Спосіб приготування:
Готуємо заварне тісто для наших вареників. Кип'ятимо на плиті молоко, додаємо воду, цукор, сіль, масло, добре перемішуємо.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Просіваємо борошно, додаємо половину в киплячу суміш і добре перемішуємо з молоком. Знімаємо з вогню і додаємо решту борошна.
Готове тісто для вареників замотуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 1-1,5 години.
Потім розгортає тісто рівним шаром, видавлюємо кружечки, в центр кожного викладаємо ягідки смородини і присипаємо цукром. Смородина повинна бути суха.
Вареники варяться до готовності в киплячій воді 3-4 хвилини після закипання. Воду попередньо потрібно трохи посолити.
Страву найкраще подавати гарячою, поклавши поруч на тарілку кілька ложок сметани.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати вареники з вишнею на сніданок з секретним інгредієнтом в начинці.