Today.ua

В Україну на Різдво повернуться сніг та морози: синоптики розповіли, в яких областях буде найхолодніше

В Україні на Різдво знову похолодає. На зміну теплим дням прийдуть морози. Температура повітря у ніч перед православним Різдвом знизиться до -8...-10 градусів. Похолодання розпочнеться із західних регіонів, а потім пошириться по всій країні.

Згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", у п'ятницю, 7 січня, на всій території країни буде без опадів. При цьому стовпчики термометрів опустяться вдень на заході до 0...-2 градусів вдень та до -5...-10 градусів уночі. На півдні України буде тепліше, там синоптики передають удень від -1 до 3 градусів, уночі - до -4...-6 градусів. На сході буде холодніше - від -1 до -4 градусів вдень, і до -8...-10 градусів уночі. У Києві на Різдво похмуро з проясненнями, вдень синоптики передають від 0 до -2 градусів, уночі буде до -7...-9 градусів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. У суботу, 8 січня, в Україні випадуть опади. Сухо, але похмуро буде з південних та східних областей. У решті регіонів синоптики передають сніг і дощем. Вдень по всій країні очікується від -1 до -3 градусів, на заході до +1 градуса. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -2...-6 градусів. На українських гірськолижних курортах у різдвяні дні прогнозується мокрий сніг та плюсова температура. Антициклон протримається в країні найближчий тиждень, як мінімум. Синоптик Наталія Діденко прогнозує, що погода в Україні на Святий вечір, 6 січня, буде прохолодною. Надвечір похолодає до -1 градуса, при тому, що вдень місцями буде до +5... +10 градусів. Мокрий сніг та дощ 6 січня очікуються у Карпатах, а вдень ще й місцями у центральних областях.

Раніше повідомлялося про симптоми зараження флуроною - захворювання, яке спричинене одночасним інфікуванням коронавірусом та вірусом грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ