Today.ua

В Україні випав перший сніг на популярному курорті в Карпатах

У Карпатах 12 жовтня випав сніг на гірськолижних курортах. Зокрема, з самого ранку сніг засипає гору Піп Іван і Буковель. Фото засніжених вершин можна побачити на Facebook-сторінці "Буковель".

Снігопад спостерігається і біля підніжжя однойменної гори неподалік від села Поляниця на висоті 920 м. Найвища точка курорту "Буковель", гора Довга (1 тис. 372 м), також вкрита снігом.

"Перший сніг вкриває схили курорту! Вже зовсім скоро траси будуть готові до катання. А поки, подивіться, як світ ховається за білосніжною ковдрою!", - повідомляє прес-служба "Буковеля".

На горі Піп Іван Чорногірський в Карпатах перший сніг випав ще 22 вересня. У середу, 12 жовтня, тут з самого ранку туман, а температура повітря опустилася до -1 градуса. Вітер південно-західний.

Бажаючі покататися на лижах вже можуть збиратися в Карпати, адже такими темпами тут дуже скоро все засипле снігом.

За прогнозом, друга половина жовтня буде холодною. Синоптики передають сніг в Карпатах, в північних, східних і місцями в центральних областях. Середня місячна температура в жовтні буде +7 ... +12 градусів тепла, в Карпатах - до +6 ... +7 градусів. Місячна кількість опадів очікується 28-67 мм, в Карпатах місцями 80-105 мм. Раніше повідомлялося, якою буде погода в листопаді в Україні, і скільки опадів випаде в останній літній місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ