Today.ua

В Україні похолодає до +10 градусів: синоптики назвали дату початку метеорологічної осені

Уже в найближчий тиждень погода в Україні буде по-осінньому прохолодною і дощовою. Стовпчики термометрів місцями опустяться вночі до +10 ... +12 градусів, вдень похолодає до +19 ... +21 градусів. За словами синоптиків, це і буде початком метеорологічної осені.

Літня спека ненадовго ще затримається в східних і південних областях. Там в останній тиждень серпня очікується до +27 ... +31 градусів, але також пройдуть дощі. А ось у всіх інших регіонах України максимум вдень стовпчики термометрів піднімуться до +26 ... +28 градусів. На початку вересня в Україні стане ще прохолодніше, а бабине літо настане вже ближче до кінця першого осіннього місяця.

Згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", на День Незалежності, 24 серпня, в Україні пройдуть дощі в західних, північних і центральних областях. Найтепліше очікується на сході - до +28 ... +30 градусів, на півдні також буде сонячно і сухо - від +25 до +28 градусів. У Києві в день святкування 30-ї річниці Незалежності України пройде невеликий дощ, вдень синоптики передають від +22 до +24 градусів, вночі похолодає до +13 ... +15 градусів. У західних областях синоптики прогнозують нову порцію похолодання, сильні грози і дощі. Вдень очікується від +18 до +23 градусів, вночі температура опуститься до +13 ... +15 градусів. Вітер східний, 5-10 м /с. У середу, 25 серпня, опади залишаться тільки в Києві і в північно-східних областях. На заході температура повітря опуститься до +18 ... +20 градусів, вночі різко похолодає до +10 ... +12 градусів, дощів не буде. Синоптики передають в західних і східних областях вдень до +28 до +30 градусів, вночі - від +15 до +17 градусів. У Києві похолодає до +19 ... +21 градусів, вдень пройдуть короткочасні грози і зливи. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Раніше повідомлялося, якою буде зима в Україні за прогнозом народного синоптика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ