Піца - це страва, якою можна не тільки смачно перекусити десь в кафе, а й пригостити гостей у себе вдома, або взяти з собою на пікнік. Варіантів начинок до піци дуже багато, і для кожного можна вибрати свою за смаком. Але також важливою складовою піци є тісто. Якщо ви хочете приготувати справжню італійську піцу, то потрібно скористатися секретами професійних піццайоло.
Рецепт тіста для смачної італійської піци складається з: дріжджів, борошна і води. Щоб тісто вийшло таким, як потрібно, залиште його на добу в теплому місці "побродити".
Італійське борошно для тіста
Щоб тісто вийшло повітряним, потрібно використовувати італійське борошно з м'яких сортів пшениці зі ступенем помелу 00. Це підтвердить кожен італієць, який готує і їсть піцу.
Томатна паста
Якщо ви хочете отримати справжню італійську піцу, тоді треба використовувати саме томатну пасту. Про кетчуп італійці й гадки не мають і його не використовують.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готувати в печі при високих температурах
Для приготування справжньої італійської піци слід використовувати піч, тільки тоді у вас вийде хрустка скоринка і м'яка серединка. Ідеальна температура для піци - 280 градусів. Дивіться за тим, щоб піца не згоріла, тут важливо не перетримати.
Начинку слід запікати разом з основою
Важливий момент - піца формується і запікається відразу в повній комплектації - тісто з начинкою. Сир також відразу ж посипається зверху на піцу. А ось зелень можна додати вже в самому кінці.
Сир обибирати тільки моцарелу
За рахунок моцарели піца стає соковитою, м'якою і просто тане в роті. А ось тверді сорти сиру роблять піцу тільки твердіше. Італійці їх не використовують.
Раніше повідомлялося, як приготувати тісто для піци на кефірі зі смачною начинкою.