Today.ua

У МОЗ вирішили посилити карантин в Україні: Ляшко назвав терміни

У МОЗ України вирішили внести зміни в адаптивний карантин, в якому зараз перебуває Україна, і назвали терміни, коли буде введено жорсткіші заходи.

Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу Украіна24. Міністр каже, що його відомство буде просити прем'єр-міністра зібрати уряд на позачергове засідання, на якому розглянуть це питання.

А поки, його відомство спільно з Мін'юстом розробляє зміни, які буде введено зі зміною адаптивного карантину на більш жорсткий.

"Як тільки буде висновок Міністерства юстиції, ми будемо просити прем'єра скликали позачерговий Кабмін, де буде розглянуто питання внесення змін до постанови про адаптивний карантин", - завив Ляшко.

Глава МОЗ також повідомив, коли вступить в силу урядова постанова щодо посилення карантину. Вона буде введена в дію через 7 днів після того, як рішення схвалять на засіданні Кабміну.

Тоді ж в Україні оголосять жовтий рівень епідемічної небезпеки, і будуть окремо визначені регіони, які увійдуть до червоної зони.

"Тоді будуть всі підстави національної комісії ТЕБ та НС зібратися та оголосити на території України жовтий рівень епідемічної небезпеки, а червоний буде встановлюватися для певної конкретної області", - підсумував Віктор Ляшко.

Як стало відомо, найближче засідання уряду планується на 15 вересня. Однак не виключено, що МОЗ може просити про його скликанні раніше цієї дати.

Нагадаємо, під час посиленого карантину всі регіони країни будуть переведені в "жовту" зону. Відповідно, діятимуть і всі обмеження, які передбачені для цієї зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ