Today.ua

Тільки за COVID-сертифікатами: в Україні усі гірськолижні курорти змінюють правила прийому любителів зимового відпочинку

В Україні посилюють вимоги до відвідувачів гірськолижні курорти. Для того, щоб заселитися в готель на гірськолижному курорті, вони будуть зобов'язані надати COVID-сертифікат, або ПЛР-тест з негативним результатом, або довідку про одужання від коронавірусу.

Такі запобіжні заходи будуть запроваджені у місцях зимового відпочинку згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України.

Крім того, керівники готелів та гірськолижних курортів відтепер зобов'язані організувати проведення щоденного температурного скринінгу у своїх працівників. Тих, у кого виявлять підвищену температуру, відсторонятимуть від роботи.

Отже, постанова передбачає такі правила перебування у місцях зимового відпочинку:

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів про головну небезпеку коронавірусу Омікрон. Він особливо небезпечний для людей із гарним імунітетом. Потрапляючи в організм таких людей, цей штам спричиняє явище, яке в медицині називають "цитокіновим штормом". Людина може "згоріти" за лічені години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ