Today.ua

Синоптик спрогнозував в Україні дуже тепле і тривале “бабине літо“

"Бабине літо" цьогоріч буде. І воно буде доволі тривалим і теплим. Однак чекати його слід не у вересні, а ближче до середини осені. Таким прогнозом поділився з українцями народний синоптик Леонід Горбань.

На календарі ще - кінець літа, а в повітрі вже повіяло прохолодою. І, звичайно, звиклі до літа українці неохоче розлучаються з теплом і сонцем. Однак осінь владно і швидко входить у свої права, залишаючи нам надію лише на "бабине літо", коли можна буде ще трохи поніжитися під теплими променями.

Леонід Горбань обіцяє нам таку благодатну пору в середині жовтня. Тоді ртутний стовпчик може піднятися до 20 градусів, щоби побалувати нас перед довгою зимою прощальним теплом.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, вересень цього року очікується в межах кліматичної норми. Середньомісячна температура повітря становитиме +14...+18 градусів. При цьому в Карпатах, звичайно, буде на 4-5 градусів холодніше. Опади також очікуються у межах норми.

Слідом за вереснем настане сухий, але холодний жовтень, говорить народний синоптик. Однак до кінця першої декади жовтня холод відступить, і температура відновиться до вересневої нормі. 20-градусне тепло повернеться в наші широти, і низька осіннє сонце віддасть нам все, на що воно здатне у таку пору. Така благодать триватиме близько тижня.

Однак незабаром після Покрова Богородиці (14 вересня) погода почне псуватися. Температура впаде відразу на 10 градусів. І з 20 жовтня в північній і східній частині України вже можливі заморозки.

А з 25 числа глибока осінь запанує на всій території нашої країни. Причому, як каже Леонід Горбань, кілька ночей поспіль температура може опускатися до -7 градусів. Щоправда в кінці місяця знову потеплішає до 8 ... 10 градусів вдень.

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні до кінця літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ