Today.ua

Стали відомі зарплати головних борців з корупцією в Україні

Стали відомі зарплати головних українських антикорупціонерів. Зокрема, журналісти одного з українських ЗМІ з'ясували, які зарплати отримали за травень топові чиновники НАБУ (Національного антикорупційного бюро України), НАЗК (Національного агентства з питань запобігання корупції) і САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури).

Як з'ясувалося, найвища зарплата була в травні у керівника НАБУ Артема Ситника. Директор цього відомства отримав у травні 282 011 гривень. У цю суму увійшли посадовий оклад і надбавки, а також понад 100 тисяч інших виплат - відпускних, індексації, виплат на відрядження та компенсації за невикористану відпустку.

Не змогли подолати психологічний бар'єр у 200 тисяч, але впритул наблизилися до нього зарплати двох заступників Ситника - Анатолія Новака і Тетяни Варварської. Зокрема, Новаку за працю у травні дісталося 194 264 гривні. А роботу Варварської оцінили у 192 429 гривень. Менше за  всіх у керівництві НАБУ дісталося першому заступнику директора Гізо Углава. Його працю батьківщина оцінила у 126 912 гривень.

У НАЗК також найвища зарплата дісталася в травні очільнику цього відомства Олександру Новикову. Він заробив 200 143 гривні. У цю суму, крім окладу і надбавок, увійшли 22,6 тисячі відпускних, а також премія, яку йому дали за квітень у розмірі 50% від окладу.

Його заступникам, Роману Сухоставцю, Олександру Стародубцеву та Івану Преснякову дісталося менше, але в усіх зарплати вище ста тисяч. У Сухоставця - 145 830, у Стародубцева - 116 985 у Преснякова - 103 658 гривень. Всі заступники Новікова отримали в травні премії за квітень у розмірі 20% від посадового окладу.

Вельми скромною виявилася травнева зарплата у виконуючого обов'язки керівника САП Максима Грищука. Йому заплатили лише 106 102 гривні.

Із ДБР (Державного бюро розслідувань) відповіді на запит журналістів не дали.

Нагадаємо, тим часом львівська мерія прийняла рішення щодо підвищення зарплат директорам шкіл, що входять до Львівської територіальної громади. Директорам, які нині отримують від 10 до 15 тисяч гривень, обіцяють підвищити зарплату до 27 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ