Today.ua

Вихідні та свята у грудні: скільки днів українці відпочиватимуть у перший місяць зими

Перший зимовий місяць традиційно асоціюється з приємною передсвятковою метушнею. У грудні 2021 року українці зможуть відсвяткувати Католицьке Різдво, а також підготуватись до зустрічі Нового 2022 року.

У грудні 2021 року 31 календарний день, з яких 22 будуть робочими, а 9 – вихідними. 25 грудня в Україні вже кілька років є державним вихідним днем, оскільки у поточному році день, коли католицька церква святкує Різдво Христове, випадає на суботу, то вихідний переноситься на понеділок. Таким чином українці отримають довгі вихідні з 25 по 27 грудня включно.

До речі, 4 грудня у світі відзначається День замовлень подарунків Діду Морозу. Саме час подумати, який подарунок ви хотіли б знайти під ялинкою вранці 1 січня 2022 року.

День Збройних сил України щорічно відзначається 6 грудня, але це свято не є державним, тож на додаткові вихідні чекати не варто. 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня не лише в Україні, а й у всьому світі згадують справжніх героїв, які не шкодуючи себе, стали на боротьбу із наслідками страшного вибуху на атомній електростанції. 19 грудня православні християни святкують День Святого Миколая. Вранці діти традиційно знаходять під подушкою частування доброго Святого.

31 грудня – останній день року випадає на п'ятницю, на більшості підприємств встановлюється короткий робочий день, щоб співробітники могли підготуватися до зустрічі Нового року.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, яка погода встановиться у різних регіонах України у період новорічних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ