Today.ua

В Україні змінили дату початку літніх канікул в школах

У різних областях України змінили дату початку літніх канікул, свято "Останнього дзвоника" теж змістили. Причиною став затяжний карантин і додаткові весняні канікули.

У ряді регіонів України прийняли рішення продовжити навчальний рік, оскільки через тривалий карантину і дострокових весняних канікул школярі не встигли засвоїти навчальний матеріал. При цьому, кожен навчальний заклад отримав право визначати самостійно дату проведення "Останнього дзвоника" і початку літніх канікул.

Як стало відомо, рішення продовжити навчальний рік до 11 червня ухвалили в школах Сумської та Хмельницької областей. Також до 11 червня будуть вчитися школярі в деяких школах Львова та Маріуполя. У Тернополі та Черкасах навчальний рік вирішили продовжити до 8 червня. У Кропивницького до 7 або до 14 червня будуть вчитися учні початкових класів.

Влада Києва заявила, що продовжувати навчальний рік в столиці не мають наміру, оскільки в період карантину школярі осягали науки в онлайн-режимі, що дозволило уникнути оголошення додаткових канікул.

У Києві та в інших регіонах України навчальний рік завершиться 31 травня, для школярів в цей день пролунає "Останній дзвоник", а з 1 червня почнуться літні канікули.

Нагадаємо, раніше українським школярам розповіли, як буде проходити навчання в школах з 1 вересня 2021 р

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ