Today.ua

У МОЗ пояснили, як протікає зараження коронавірусом Delta у вакцинованих українців

У Міністерстві охорони здоров'я України відзначили, що щеплені від коронавіруса люди можуть заразитися новим індійським штамом Delta. При цьому симптоми і перебіг хвороби буде зовсім іншим.

За даними МОЗ, в Україні вкрай рідко зустрічається інфікування штамом Delta у громадян, які отримали два щеплення від коронавірусу. Поки це одиничні випадки.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що навіть якщо людина заразиться індійським штамом Delta, то госпіталізація йому навряд чи знадобиться. Хвороба протікає набагато легше, ніж зазвичай, одужання настає швидко.

"У цій ситуації проглядається певний оптимізм. Хворіє невелика кількість людей, які отримали повний комплекс щеплень проти COVID-19. Але ще більш оптимістичним є те, що досить мала кількість з тих, хто був вакцинована і захворів, потрапляє в лікарню", - зазначив Ляшко.

Якщо звернутися до статистики, то тільки 8 відсотків громадян, які отримали по дві дози вакцини від коронавіруса, потребували госпіталізації. Рівень важких ускладнень і смертності від дельта-штаму серед вакцинованих становить 0,085%.

Український уряд вживає всіх необхідних заходів, щоб запобігти проникненню дельта-штаму коронавируса на територію країни. Перетинати кордон України без обов'язкового проходження тесту на визначення антигену на коронавірус SARS-CoV-2 заборонено іноземцям з Великобританії, Індії, РФ і Португалії.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що вакцина Pfizer виявилася малоефективною проти коронавіруса Дельта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ