Ідеальна закуска в літню спеку - це обсмажені в клярі молоді кабачки. Таку страву можна подати на сніданок дітям і на святковий стіл для шановних гостей.
Кабачки в сметанному клярі
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка
- 1 стакан сметани
- 3 курячих яйця
- 0,5 ч. л. соди
- 2/3 склянки борошна
- Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збийте яйця зі сметаною за допомогою виделки або віночка. Борошно просійте через сито і додайте до сметані з яйцями. Посоліть і поперчіть за смаком, збийте до однорідності. У клярі не повинно залишитися грудочок. Молоді кабачки порізати тонкими кружальцями завтовшки 0.5 см. Натріть сіллю і перцем з усіх боків і залиште на кілька хвилин для просочення. Запаніруйте кружечки кабачка в борошні, потім умочіть в кляр. Смажте на розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готові кабачки можна посипати подрібненою зеленню і часником. Окремо подайте сметану або домашній майонез. Також можна розкласти кабачки в клярі на плоскому блюді, зверху покласти тонкі кружечки томатів, полити майонезом і посипати тертим сиром. Вийде яскрава і ароматна річна закуска.
Смачного!
Приготуйте також з кабачка швидку піцу на вечерю. Дуже простий і смачний пиріг для літньої трапези.