Today.ua

На Україну обрушаться дощі: прогноз погоди до середини жовтня від Наталки Діденко

Народний синоптик Наталка Діденко розповіла, яка погода встановиться на території України, коли її покине потужний антициклон Lioba. Жителям більшості областей країни слід готуватися до холодних і тривалих дощів.

Суху і вітряну погоду в Україні приніс антициклон Lioba, але він уже залишає територію нашої країни. Починаючи з наступного тижня в Україні почнеться "сезон дощів". Про це розповіла Наталка Діденко українцям на своїй сторінці в Фейсбук.

Перших відчутних заморозків слід чекати вже в ніч з неділі на понеділок, стверджує народний синоптик. Похолодає до -3 градусів Цельсія. Вдень повітря прогріється до +12 градусів. Трохи тепліше буде в південних областях, де стовпчики термометрів місцями піднімуться до +16 градусів.

Крім того, в східних і південних областях країни, а також в Прикарпатті буде дуже вітряно. Пориви місцями сягатимуть швидкості в 15-20 метрів в секунду.

Ближче до середини жовтня 2021 року, а саме 13 і 14 числа, в Україні підуть дощі. Згідно з прогнозом погоди Наталки Діденко, це будуть перші значні опади в жовтні.

Нагадаємо, синоптик Леонід Горбань розповів, коли в Україні вдарять морози і піде сніг. Прогноз погоди до кінця осені 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ