Today.ua

Доктор Комаровський розповів, кому потрібно здавати тест на виявлення алергії на компоненти COVID-вакцини

В Україні лікарі часто рекомендують своїм пацієнтам пройти тестування на алергічну реакцію на компоненти COVID-вакцин. Педіатр та телеведучий Доктор Комаровський пояснив, чи потрібно здавати подібні тести і чи варто довіряти їхнім результатам.

Євген Комаровський вважає, що лікарі, які радять українцям здати спеціальний тест, аби встановити відсутність чи наявність алергії на компоненти вакцин проти коронавірусу – це "шарлатани". Телелікар заявив, що виявити алергію на той чи інший препарат, включаючи всі види COVID-вакцин, можна тільки зробивши щеплення.

Якщо ж лікар наполегливо рекомендує пацієнтові здати тести на алергічну реакцію на компоненти вакцини від COVID-19, це, як стверджує Доктор Комаровський, лише заради того, чтоб "розвести на гроші".

Більше того, навіть якщо тест виявить алергію на якийсь компонент вакцини від коронавірусу, це все одно не буде вважатися протипоказанням до вакцинації. За словами Євгена Комаровського, лише тяжкі наслідки на зразок набряку Квінке та анафілактичного шоку після першої дози щеплення від коронавірусу можуть стати протипоказанням до вакцинації надалі.

Нагадаємо, педіатр Доктор Комаровський розповів, чи можна вакцинувати дітей від COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ