Український борщ потрапив на сторінки New York Times. Одне з найпопулярніших світових видань опублікувало у себе рецепт культової української страви від жительки Житомирщини Ольги Габро.
75-річна пенсіонерка, скільки себе пам'ятає, пам'ятає і цей рецепт "фамільного" борщу. Вже багато років вона пригощає своїх домочадців борщем "із секретом", приготованим за особливим рецептом. Саме цим секретом вона поділилася з американськими журналістами, яких доля занесла до неї в дім.
Всі інгредієнти, що входять в український борщ - традиційні. Бабуся Оля використовує в борщі буряк, картоплю, моркву, капусту, квасолю і м'ясо. А секрет полягає в їхньому роздільному приготуванні.
Вона готує борщ у двох каструлях. В одній нудиться м'ясо (яловичина, свинина або курка) з квасолею і картоплею. А в іншій - окремо варяться інші овочі. Після того, як усе готово, вона змішує вміст двох каструль, і борщ готовий.
За такою технологією Ольгу Габро навчила готувати борщ її мати, а взагалі секрет особливого приготування борщу в їхній родині ведеться ще від прабабусі. У селі, де проживає пенсіонерка, майже в кожній родині готують знатні борщі. Адже недарма і село називається Борщів.
Дома у героїні публікації є газова плита, однак свій борщ вона готує у печі. Це також класика жанру.
Ольга Габро гостро відреагувала, дізнавшись про претензії росіян на український борщ, які назвали його "однією з найвідоміших та улюблених страв Росії". Страва цю, звичайно, в Росії люблять і шанують, однак походження у неї абсолютно українське, переконана жінка.
"Вони можуть думати що завгодно, але борщ - це український суп", - сказала, як відрізала, Ольга Габро.
Нагадаємо, український борщ увійшов в ТОП-20 кращих в світі супів по рейтингу CNN.