Український борщ потрапив у ТОП-20 найкращих у світі супів: апетитний опис від CNN

Автор: Марченко Любов

Український борщ був визнаний одним із 20 найкращих супів у всій світовій кухні. Відповідний рейтинг був складений авторитетним американським виданням CNN.

Український борщ потрапив у ТОП-20 найкращих у світі супів: апетитний опис від CNN - today.ua

У виданні також нагадали про те, що в деяких випадках цю страву приписують до російської кухні, через що в Мережі виникають запеклі суперечки. Однак автори рейтингу при цьому підкреслили, що, як би там не було, але український борщ - це гаряча страва, яку люблять чи не у всій Східній Європі.

"Шматочки ніжною буряка плавають у несиченому червоному бульйоні для супу, який люблять в Україні і в усій Східній Європі. Борщ, часто приправлений ложкою сметани, - це далеко не просто буряковий суп", - апетитно і зі знанням справи описують українську страву в публікації.

Український борщ потрапив у ТОП-20 найкращих у світі супів: апетитний опис від CNN Також у матеріалі CNN нагадали, що нещодавно багато українських кухарів об'єдналися та організували кампанію з метою домогтися визнання українського борщу частиною нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Варто також відзначити, що в рейтинг із двадцяти найкращих перших страв світу, зокрема, увійшли грузинський харчо, французький буябес, іспанський гаспачо і тайський тому ям.

Нагадаємо, рецептів приготування українського борщу, мабуть, майже стільки ж, як і любителів цієї страви. У кожної господині є свої хитрощі, які роблять її борщ неповторним. Однак досвідчені кухарі виділяють три основних нюанси, які змусять український борщ розкрити всю свою багату смакову палітру.