На Трійцю прийнято готувати просту їжу із сезонних продуктів. Наприклад, якщо ви звикли на сніданок їсти оладки, то на честь свята пропонуємо додати в улюблену страву зелену цибуля, і сніданок заграє новими фарбами. Саме час дізнатися рецепт і підготувати необхідні інгредієнти.
Оладки із зеленою цибулею
Інгредієнти:
- Кефір - 200 мл
- Борошно - 200 г
- Яйця - 2 шт.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Пучок зеленої цибулі
- Дрібка солі
- Рослинна олія - для смаження
Збийте яйця виделкою, додайте дрібку солі і кефір. Для приготування тіста потрібно всипати в миску також просіяне борошно і соду, все добре перемішати. В кінці додайте зелену цибулю.
У тісті повинні залишитися невеликі грудочки, тому довго розмішувати його не потрібно.
Розігрійте сковороду з рослинною олією. Викладайте оладки на сковороду ложкою і смажте до золотистого кольору з двох сторін. Перевертати млинці потрібно тоді, коли на поверхні тіста з'являться бульбашки.
Подавайте страву зі сметаною. Для смаку можна зробити сметанний соус, додавши у сметану пропущений через прес зубчик часнику. Або взяти соус тартар.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сезонні оладки з капусти зі сметанним соусом.