Оладки з капусти зі сметанним соусом: покроковий рецепт корисної страви на вечерю

Оладки можна готувати з різних інгредієнтів, як солодких, так і солоних. Ця страва абсолютно універсальна, і подається як на сніданок, так на обід або вечерю. У сезон свіжих овочів саме час навчитися готувати оладки з кабачків і капусти. Готувати їх не складно, і якщо ви раніше не пробували таку смакоту, то саме час дізнатися рецепт.

Оладки з капусти зі сметанним соусом: покроковий рецепт корисної страви на вечерю - today.ua

Оладки з капусти

Інгредієнти:

  • 200 г капусти
  • 1 яйце
  • 50 г сиру
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. йогурту або сметани
  • 2 ст. л. свіжої петрушки
  • сіль
  • білий мелений перець

Оладки з капусти зі сметанним соусом: покроковий рецепт корисної страви на вечерю

  1. Капусту потрібно помити і тонко нашаткувати. Відварити до м'якості і остудити.
  2. Петрушку помити і дрібно порізати, сир натерти на тертці.
  3. Додаємо всі інгредієнти в один посуд: капусту, зелень, яйце, тертий сир, борошно, йогурт, розпушувач, сіль і мелений перець.
  4. Замішуємо тісто на оладки і залишаємо його в холодильнику на 30 хвилин.
  5. В цей час деко для випічки застилаємо пекарським папером. Викладаємо тісто у вигляді оладок на деко і відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час оладки підрум'яняться і не згорять. Можна смажити оладки з капусти і на сковороді, але тоді вони вийдуть більш жирними.
  6. Подавати готові капустяні оладки прийнято зі сметаною або соусом тартар.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати оладки з бананів за 10 хвилин всього з двох інгредієнтів.

ДЖЕРЕЛОsegodnya.ua