Пишні оладки з шоколадною начинкою стануть прекрасним сніданком і перекусом в літню пору. Подавати такий десерт можна як гостям, так і домочадцям. Страва готується швидко, і відрізняється від звичайних оладок лише одним інгредієнтом. У кожну оладки додається шматочок шоколаду.
Рецепт оладок з шоколадом
Інгредієнти:
- 500 г. кефіру
- 1 яйце
- 400 грам борошна
- 3 ст. ложки цукру
- 0,3 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 плитка шоколаду
Яйце і кефір кімнатної температури змішуємо з цукром і сіллю, збиваємо міксером до однорідної консистенції.
Розігріваємо сковороду, змащуємо маслом і починаємо викладати тісто на оладки. Зверху на кожну оладку кладемо часточку шоколаду і акуратно накриваємо шоколад ще одним шаром тіста.
Смажимо оладки обов'язково під кришкою, на невеликому вогні по 2-3 хвилини. Далі перевертаємо і дожарюємо вже без кришки.
Готові оладки посипаємо цукровою пудрою і подаємо гарячими. При подачі їх можна полити шоколадом, прикрасити гілочкою м'яти, фруктами, тощо.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сирні оладки з фруктами на десерт.