Сезон полуниці в самому розпалі, а значить можна побалувати себе якимось смачним десертом із сезонною ягодою. Можна зробити полуничне желе, спекти торт з ягодами, зробити мармелад, варення, або елементарно спекти оладки і полити їх полуничним соусом. Ніжні оладки на кефірі з полуницею, зверху прикрашені сметаною або вершками, сподобаються абсолютно всім.
Рецепт оладок з полуницею
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 200 мл кефіру;
- 2 столові ложки цукру;
- 250 грамів борошна;
- ванільний цукор;
- розпушувач;
- рослинна олія;
- сіль.
Борошно для тіста потрібно ретельно просіяти. У мисці змішайте борошно з сіллю, додайте розпушувач.
Окремо збийте яйце з цукром, додайте борошно, кефір, ванільний цукор, перемішайте тісто до однорідної консистенції. На сковороду з маслом вилийте тісто, сформуйте оладки, обсмажте кілька хвилин з двох сторін до золотої скоринки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Полуницю помийте, почистіть, наріжте скибочками. Можна збити полуницю з цукром на блендері, якщо хочете полити оладки полуничним соусом.
Викладіть готові оладки на тарілку, прикрасьте полуницею, при бажанні подавайте зі сметаною або йогуртом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні оладки з кабачків зі шпинатом нашвидкуруч.