Today.ua

Літньої спеки в Україні не буде: синоптики дали докладний прогноз на найближчі три місяці

Літо 2021 в Україні буде помірно жарким. Максимальна температура, яку можна очікувати в окремі дні літа складатиме +32 градуси. Такі дні можуть бути в липні, і то не у всіх областях. При цьому вже в кінці серпня почнеться осіння погода. Таким чином, літо в країні буде коротким.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова зазначила, що відносно жарким може бути кінець червня, середина і кінець липня, а також початок серпня. При цьому часом Україну будуть накривати дощі з грозами, але не так часто як на початку червня.

За словами Мартазінової, справжнє літо почнеться з 10 червня, коли опади почнуть припинятися. А ось літня спека на рівні +28... +30 градусів прийде в країну десь з 20 червня. Липень буде сухим. З 6 числа можлива спека до +28 ... +30 градусів. В середині місяця очікується короткий період дощів, але при цьому температура повітря опускатися не буде.

Серпень почнеться зі спеки, але вже 20 серпня літо фактично закінчиться. За словами синоптика, погода останнього місяця літа буде нестійкою. В окремі дні температура може підвищуватися до +32 градусів, а час від часу будуть дощі і стовпчики термометра опустяться до +25 градусів.

Раніше повідомлялося, що 10 червня українці українці зможуть спостерігати унікальне кільцеподібне сонячне затемнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ