Today.ua

Дощі з грозами і штормовий вітер: в яких областях України погіршиться погода

Погода в Україні в кінці поточного тижня погіршиться. У четвер, 27 травня, синоптики прогнозують штормове попередження з рясними дощами в ряді регіонів країни. Місцями прогнозуються зливи з випаданням більше 20 мм опадів та навіть град.

Згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", грози сьогодні очікуються в Черкаській, Вінницькій, Сумській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. На півночі України мінлива хмарність, вдень помірний короткочасний дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень підвищиться до +22 ... +24 градусів. У центрі України в четвер очікується мінлива хмарність, вдень місцями помірний короткочасний дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с. Стовпчики термометрів підвищаться до +24 ... +26 градусів.

У Києві та Київській області 27 травня також очікуються грози та мінлива хмарність, вдень помірний короткочасний дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень підвищиться до +21 ... +23 градусів.

На півдні країни очікується сонячна і суха погода, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +25 ... +27 градусів. Вітер південний, 5-10 м/с. У західних областях також буде без опадів, стовпчики термометрів піднімуться до +21 ... +23 градусів.

У п'ятницю, 28 травня, дощі з грозами накриють всю територію України. Температура повітря опуститься до +17 ... +19 на Західній Україні. У Києві, як і раніше синоптики прогнозують до +22 ... +24 градусів, у північних та центральних областях очікується до +23 ... +25 градусів. На півдні і сході в п'ятницю буде тепло, до +25 ... +29 градусів, але також з дощами і грозами. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні на початку червня, і на коли планувати відпустку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ