Оладки - найпопулярніша страва, яку можна дозволити собі, навіть сидячи на дієті. Це не означає, що снідати і обідати оладками можна кожен день, але якщо ви іноді приготуєте собі корисні оладки з цибулею і яйцем, то ваше схуднення не опиниться під загрозою. Нутриціолог Надія Пахірко розповіла, як правильно приготувати дієтичні оладки, які можуть бути як перекусом або доповненням до основної страви, так і повноцінним обідом.
Рецепт оладок з сиром, цибулею і яйцем
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне цільнозернове - 100 грамів;
- Кефір 1% - 130 мл;
- Яйця - 3 штуки;
- Сир до 25% - 30 грамів;
- Зелена цибуля - 20 грамів;
- Сода - 3 грама;
- Сіль, перець - за смаком.
Решту два яйця змішайте з кефіром, посоліть і поперчіть.
Додайте до яєць з кефіром порізану зелену цибулю, тертий сир і одне яйце. Після цього додайте в тісто для оладок борошно і соду. Все добре перемішайте міксером.
Набирайте ложкою трохи тіста і викладайте його на сковороду, формуючи оладки.
Смажте до золотистої скоринки з обох сторін без додавання олії. Тоді оладки вийдуть не жирними.
Для смаку в тісто для оладок можна натерти 1 цибулину і додати пару зубчиків подрібненого часнику.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати оладки з кабачків зі шпинатом на обід або вечерю.