Today.ua

Зелений омлет зі шпинатом: рецепт літнього сніданку нашвидкуруч

При сьогоднішньому розмаїтті сезонних овочів, фруктів і зелені буде просто гріх не додавати їх в свої повсякденні страви. Навіть звичайний омлет, приготовлений на сніданок, буде набагато смачніше і пікантніше, якщо зробити його з начинкою. Наприклад, зі шпинатом. Таку страву в Італії назвали б фріттата. М'ясоїди можуть додати в омлет ковбасу або бекон, але ми розповімо рецепт приготування зеленого омлету зі шпинатом, зеленою цибулею і зеленим горошком.

Соковитий і корисний сніданок вам гарантований, а займе його приготування не більше 10 хвилин.

Зелений омлет зі шпинатом

Інгредієнти

Яйця збийте в мисці з сіллю і перцем, як зазвичай на омлет.

Сир натріть на крупній тертці, або якщо берете фету - дрібно наріжте.

Горошок відваріть  протягом трьох хвилин в підсоленій киплячій воді.

Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Додайте зверху дрібно нарізану зелену цибулю, смажте ще хвилину.

В останню чергу додайте горошок і залийте збитими яйцями. Посипте омлет сиром і відправте на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

При подачі викладіть зверху другу половину листя шпинату і складіть омлет вдвічі.

Страва готова! Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати омлет по-болгарськи з овочами за традиційним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ