При сьогоднішньому розмаїтті сезонних овочів, фруктів і зелені буде просто гріх не додавати їх в свої повсякденні страви. Навіть звичайний омлет, приготовлений на сніданок, буде набагато смачніше і пікантніше, якщо зробити його з начинкою. Наприклад, зі шпинатом. Таку страву в Італії назвали б фріттата. М'ясоїди можуть додати в омлет ковбасу або бекон, але ми розповімо рецепт приготування зеленого омлету зі шпинатом, зеленою цибулею і зеленим горошком.
Соковитий і корисний сніданок вам гарантований, а займе його приготування не більше 10 хвилин.
Зелений омлет зі шпинатом
Інгредієнти
- 4 яйця
- 200 г шпинату
- 4 стебла зеленої цибулі
- 1 ст. л. вершкового масла
- 60 г сиру (фета або звичайний твердий)
- 50 г зеленого горошку
- 2 гілочки кропу
- 1 ч. л. цукру
- сіль і перець за смаком
Сир натріть на крупній тертці, або якщо берете фету - дрібно наріжте.
Горошок відваріть протягом трьох хвилин в підсоленій киплячій воді.
Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Додайте зверху дрібно нарізану зелену цибулю, смажте ще хвилину.
В останню чергу додайте горошок і залийте збитими яйцями. Посипте омлет сиром і відправте на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
При подачі викладіть зверху другу половину листя шпинату і складіть омлет вдвічі.
Страва готова! Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати омлет по-болгарськи з овочами за традиційним рецептом.