Today.ua

Зеленський помстився Бутусову за його “незручні“ питання під час прес-конференції

Президент Володимир Зеленський під час своєї прес-конференції 26 листопада зіткнувся із критикою журналіста Юрія Бутусова, який поставив йому кілька компрометуючих питань. За свої слова журналісту доведеться відповісти, адже проти нього вже відкрито дві кримінальні справи. Це можна розцінити як помсту влади за критику президента, як вважає сам Бутусов, або як розплату за опубліковане ним відео з "Байрактару", на якому журналіст говорить "по окупантах – вогонь!", а потім стріляє з гаубиці.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за статтями 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також з речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) та 437 ККУ (Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

На прес-конференції Бутусов запитав Зеленського, чи не соромно йому тримати у себе російського агента Руслана Демченка, якому підпорядковані розвідслужби, що ведуть війну з Росією. Журналіст нагадав главі держави і про те, що "Демченко є проросійським політиком, який безпосередньо брав участь у розробці та прийнятті Харківських угод, які, по суті, віддали Росії контроль над Кримом".

"Мені було соромно, що верховний головнокомандувач, якому підкоряються всі військові, може так ганьбити власних підлеглих, – каже Бутусов. – Немає розслідування, покривається злочин, президент сміє ганьбити військовослужбовців – людей, які воювали, поки він чотири рази ухилявся від повістки про мобілізацію. Мені було страшно соромно, на це було бридко дивитися", - заявив Бутусов Зеленському під час прес-конференції.

Юрій Бутусов прокоментував порушення кримінальної справи проти себе. Він не розуміє, яким чином його звинувачують у незаконних діях та порівнюють із Пореченковим, який стріляв на Донбасі.

"Війну розв'язав я. Тобто ДБР шукатиме доказів того, що саме я розв'язав війну на Донбасі. І через мене ця агресивна війна ведеться", – з іронією зазначив журналіст.

Раніше повідомлялося, що екс-глава офісу президента Андрій Богдан звинуватив Володимира Зеленського у брехні під час прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ