Today.ua

Як збільшити урожай кабачків в розпал сезону: поради дачникам і городникам

Кабачки вважаються одними із найбільш невибагливих рослин на городі. Однак, незважаючи на це, урожай кабачків радує не всіх городників. Хтось скаржиться на достаток пустоцвітів, у когось кінчики вже сформованих плодів почали гнити, і це ще не всі проблеми, які виникають при вирощуванні кабачків. Ми розповімо, чому кабачки починають псуватися на етапі дозрівання, і як збільшити свій урожай безпечними методами.

Розберемося з найчастішими причинами відсутності достатньої кількості зав'язі на кабачках. Пустоцвіти формуються на кабачках в першу чергу через неправильний вибір сорту. Плоди дають жіночі квітки кущових гібридів. Однак, якщо кущові гібриди знаходяться більшу половину дня в тіні дерев або великих кущів, то тоді зав'язі буде мало.

Якщо на кабачках багато жіночих квіток, але вони раптом починають жовтіти і опадати, причиною є відсутність запилення. Вплив на цей фактор має в першу чергу погода. Якщо на вулиці дуже жарко, або навпаки занадто холодно, то комахи не літають, і не запилюють рослини. При можливості потрібно полегшити комахам доступ до квіток. Для цього варто прорідити занадто густі кущі кабачків, зрізавши майже під корінь трохи старого листя. Через брак поживних речовин кабачки можуть не давати такий урожай, на який ви розраховуєте. Навіть влітку, коли рослина вже цвіте і плодородить, її потрібно постійно підживлювати. Кабачок, як і гарбуз, любить органіку. Не дарма багато городників вирощують кабачки на компостних купах. Не можна підгодовувати кабачки азотом, а ось фосфорно-калійні добрива будуть дуже до речі.

Раніше повідомлялося, що дачників в Україні зобов'яжуть платити державі податки за свої городи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ