Today.ua

Як удобрити малину восени, щоб ягода через рік дала щедрий урожай

Жовтень - найкращий час для підготовки рослин до зими і посадки нових саджанців. Поки на вулиці не вдарили морози, підберіть правильне добриво і займіться своїми грядками. Саме зараз можна садити кущі, які в наступному році вже будуть плодоносити. Якщо ви любите малину, ми розповімо, як її правильно садити та удобрювати.

Чим удобрювати малину

Багато хто використовує гній, який не тільки збагачує склад грунту, але і захищає чагарники в зимовий час від холодів. На квадратний метр рекомендується використовувати близько 6 кг гною.

Не варто забувати і про класичний компост. Даний вид органічних добрив не лише підвищить врожайність малини, але і захистить культуру від поширених захворювань.

Ще одне гарне добриво для малини - торф. З його допомогою можна значно підвищити врожайність грунту, тому не варто недооцінювати цей засіб.

Садівники рекомендують використовувати і рідкі добрива на основі пташиного посліду. Це дуже ефективний і недорогий засіб, здатне збільшити урожай ягід.

Як удобрювати малину

При посадці малини добрива вводяться в лунку, кущ садиться на 2-3 сантиметри в глибину і рясно поливається водою.

Потім лунку потрібно присипати землею, а грунт мульчувати соломою. Садити чагарники краще біля паркану, де малиннику не будуть страшні вітри, а коли кущі підростуть, у них відразу буде опора поруч.

Малина любить сонце, тому ділянку з кущами не повинна знаходитися повністю в тіні. Садити малину бажано в грунті, де до цього росли часник, кріп і бобові культури.

Раніше повідомлялося, як правильно обрізати виноград восени, щоб він краще уродив через рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ