Today.ua

Як приготувати соковиті котлети з курячого філе: фарш потрібно відбити та потримати в холодильнику

Курячі котлети люблять і дорослі, і діти. Готуються вони досить швидко та поєднуються з будь-яким гарніром. Страва вийде ще соковитішою і м'якшою, якщо знати деякі секрети приготування. Спочатку купіть свіже куряче філе, а ми розповімо, що з ним робити далі.

Щоб котлети вийшли соковитими, філе потрібно помити і дрібно нарізати, а не подрібнювати на м'ясорубці чи блендері.

Візьміть гострий кухонний ніж та порубайте філе на частини. Можна скористатися і м'ясорубкою, проте перед її використанням потрібно простежити, щоб ножі в ній були досить гострі, інакше фарш буде як каша. На блендері виходить тонкий фарш, з якого котлети буде зліпити непросто. Тому краще взагалі не брати прилад до рук. Вже подрібнене філе потрібно кілька разів сильно кинути на стіл із висоти близько 30 сантиметрів. Ця дивна на перший погляд процедура дозволить м'ясу "насититися" киснем і стати м'якшим. Після цього м'ясо потрібно ще на півгодини покласти в холодильник, після чого починати формувати котлети.

Курячі котлети відносяться до дієтичних страв, особливо якщо їх готувати на пару, або в мультиварці. І навіть маленьким дітям соковиті курячі котлети припадуть до смаку.

Раніше повідомлялося, як приготувати закусочні котлети із квашеної капусти за 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ