Today.ua

Як правильно доглядати за огірками, щоб збільшити їх урожай вдвічі

Огірки можна сіяти протягом усього травня, але так як в цьому році довго були заморозки, тільки зараз настав найсприятливіший період для посіву, коли грунт достатньо прогрівся. Щоб зібрати вже через місяць щедрий урожай, потрібно знати, де і як потрібно сіяти огірки, і як за ними доглядати.

Як підготувати грунт для посіву огірків

Для початку вибираємо ділянку для огірків. Дуже важливо, які культури виростали на цій ділянці в минулому році. Кращими попередниками для огірків є озимі зернові, горох, капуста, ріпчаста цибуля, картопля, морква, помідори, баклажан, часник. Не можна вирощувати огірки після кабачків, патисонів і гарбузів, тому що в грунті накопичуються загальні хвороби і шкідники, і це негативно вплине на майбутній урожай. Грунт для огірків повинна бути розпушеній і вологою. Можна проростити насіння огірків будинку в шухлядці на підвіконні, а потім висадити розсаду у відкритий грунт, але це не обов'язковий крок. Насіння можна сіяти відразу в землю і накривати плівкою на ніч.

Підготовка насіння до посадки

Перед посівом насіння огірків потрібно прогріти при температурі 50-60 градусів протягом 5-6 годин, потім просушити, побризкати добривом для захисту від хвороб і шкідників. Краще не висівати минулорічне насіння, так як його продуктивність нижче, ніж у насіння, які зберігалися 2-3 року.

Коли і як правильно сіяти огірки в землю

Сіяти огірки треба тоді, коли температура відкритого грунту підвищиться до 16 ... 18 градусів. Насіння кладуть у землю на глибину 3-5 сантиметрів, відстань між ними має бути 10-12 сантиметрів, а ширина між рядами - 50-70 см. При висіванні насіння в лунки рекомендується класти по 2-3 насінини, адже не всі насіння можуть прорости . Поруч з огірками сприятливо садити капусту і бобові рослини.

Полив і підгодівля огірків

Огірки потрібно поливати теплою водою, приблизно по 6-9 літрів на квадратний метр землі. Після поливу або дощу обов'язково потрібно проводити розпушування міжрядь на 4-8 см. Для підвищення врожайності огірки необхідно двічі підгодовувати: перший раз тоді, коли з'являться перші 4-6 справжніх листків, другий - через 15-20 днів. В якості підгодівлі використовують: гній (1: 4), пташиний послід (1:10), деревну золу (2 склянки на 10 літрів води). Можна придбати в магазині і мінеральні добрива на основі сечовини.

Раніше повідомлялося, коли і як правильно висаджувати розсаду перців в город.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ