Today.ua

Вчителів в Україні вакцинують препаратом CoronaVac: хто отримає щеплення першими

C 12 квітня в Україні стартувала вакцинація від коронавіруса китайським препаратом CoronaVac (Sinovac). У МОН повідомили, що певну кількість доз виділили для вакцинації педагогів та інших працівників сфери освіти, яких залучать до проведення ЗНО. Вакцинація буде добровільною.

За даними МОН, на кожного педагога буде виділено по дві дози препарату. Другу дозу вчителі отримають через 28 днів після першого щеплення з тієї ж партії вакцин CoronaVac.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив: "Наш обов'язок - захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо освітян вакцинуватися і бути в безпеці".

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, зовнішнє незалежне тестування потрібно провести з дотриманням всіх заходів безпеки. Саме тому педагогам запропонували вакцинуватися одними з перших.

"Дякую своїх колег з Міністерства охорони здоров'я за те, що підтримали позицію щодо першочергової вакцинації педагогів і працівників, залучених до проведення ЗНО. Хочу підкреслити, що вакцинація буде відбуватися добровільно", - зазначив міністр.

Щеплення китайським препаратом CoronaVac в Україні також будуть робити патрульним поліцейським і членам олімпійської та паралімпійської збірної, які в цьому році будуть брати участь в літній Олімпіаді в Токіо.

В Україну поки завезли тільки 215 тисяч доз цієї вакцини, хоча ще в грудні був підписаний контракт з фірмою Sinovac по поставкам 1,9 млн доз препарату CoronaVac.

Про побічну дію CoronaVac поки не відомо. Серед тих, хто вже вакцинувався даною вакциною, не зафіксовано тромбозу і летальних випадків, як від препарату Astra Zeneca, який багато країн вже заборонили до застосування.

Раніше повідомлялося, в яких випадках можливе повторне зараження коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ