Today.ua

Вареники зі смородиною на заварному тісті: рецепт домашнього літнього десерту

Вареники з ягідними і фруктовими начинками в розпал літа користуються особливою популярністю. Готуються вони просто і легко, а в якості начинки можна обирати ті ягоди, які ростуть в саду. Пропонуємо приготувати ідеальні вареники не на звичному кефірі, а зробити заварне тісто на основі молока. Вареники вийдуть ніжними і м'якими.

Вареники зі смородиною на заварному тісті

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Готуємо заварне тісто для наших вареників. Кип'ятимо на плиті молоко, додаємо воду, цукор, сіль, масло, добре перемішуємо.

Просіваємо борошно, додаємо половину в киплячу суміш і добре перемішуємо з молоком. Знімаємо з вогню і додаємо решту борошна.

Готове тісто для вареників замотуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 1-1,5 години.

Потім розгортає тісто рівним шаром, видавлюємо кружечки, в центр кожного викладаємо ягідки смородини і присипаємо цукром. Смородина повинна бути суха.

Вареники варяться до готовності в киплячій воді 3-4 хвилини після закипання. Воду попередньо потрібно трохи посолити.

Страву найкраще подавати гарячою, поклавши поруч на тарілку кілька ложок сметани.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати вареники з вишнею на сніданок з секретним інгредієнтом в начинці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ