Вареники з вишнею - це улюблене багатьма страва з дитинства. У сезон цієї ягод саме час порадувати себе цією смачною літньою стравою. Вишня зі сметаною чудово освіжає в спеку, а зліпити вареники ви зможете за 10-15 хвилин. Тісто для вареників готується на молоці або кефірі, а щоб начинка вийшла смачнішою, додайте до неї манку.
Вареники з вишнею
Інгредієнти для тіста:
Для початку підготуйте вишню для начинки. Видаліть кісточки у свіжої вишні, або відразу необхідно розморозити вишню без кісточок.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готуємо тісто для вареників. Для цього беремо 500 г борошна і пересипаємо його у велику миску, додаємо ½ ч. л. солі, 1 куряче яйце і 1 ст. л. соняшникової олії. Вливаємо 250 мл молока і замішуємо тісто. Воно повинно вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватися в процесі приготування.
Коли очищена вишня пустила сік, додаємо до неї секретний інгредієнт - 1 столову ложку манної крупи. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не буде виливатися. Також додайте в начинку для вареників 1 ст. л. цукру.
Розкачайте тісто завтовшки близько 2-3 міліметрів на дошці або робочій поверхні. За допомогою кружки або склянки виріжте з тіста кружечки.
Викладаємо начинку в кожен кружечок, і добре заліплюйте краї кожного вареника, щоб начинка в процесі варіння не витікала. Формуємо вареники з усього приготованого тіста.
Варимо вареники з вишнею в киплячій воді 3-4 хвилини після закипання, попередньо посоливши воду.
Викладаємо готові гарячі вареники в миску і присипаємо їх цукром. Це не дозволить вареникам злипнутися між собою. Подаємо страву зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні вареники з полуницею на пару.