Сезон полуниці тільки зараз починає набирати обертів. На прилавках з'являється вітчизняна ягода, а не привізна, і ціни поступово опускаються. Однак, не вся ягода придатна до вживання. Серед полуниці також трапляється фальсифікат, і визначити його можна за трьома ознаками.
У першу чергу експерт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко радить звертати увагу на колір, аромат і післясмак. Також важливо починати їсти сезонну ягоду маленькими порціями, щоб організм після зими не дав алергенну реакцію. Ну а тим, у кого є алергія на полуницю, краще утриматися від її вживання.
Що стосується кольору полуниці, то ягоди повинні бути в першу чергу неушкоджені і рівномірного забарвлення. Зараз фермери виводять багато різних сортів, які відрізняються за кольором - від світлого червоного до темного бордового. Блиск полуниці не завжди є ознакою якості, адже навпаки, якщо ягода злегка в землі і пилу, значить її точно збирали в грядки. А ідеально блискуча ягода може говорити про те, що вона дозрівала в штучних умовах і її покривали активними речовинами.
Важлива ознака натуральності полуниці - її аромат. Якщо полуниця пахне, як повинна пахнути, це означає, що вона сама дозріла, а не просто була напхана добривами для росту. Також потрібно звертати увагу і на післясмак після ласощами полуницею. Якщо в роті проявляється металевий присмак, це говорить про використання значної кількості пестицидів, нітратів та інших хімікатів. Така полуниця алергікам категорично протипоказана, як і дітям.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, кому протипоказано їсти полуницю, і які порушення в організмі може викликати ця ягода.