Today.ua

В Україну прийде довгоочікуване потепління: синоптики розповіли про погоду напередодні Великодня

На Вербну неділю, 25 квітня, погода в Україні буде холодною, місцями з опадами і заморозками, але вже через кілька днів в країну прийде потепління. За словами синоптиків, холодний період пробуде в країні до 28 квітня. Потім з кожним днем стовпчики термометрів почнуть підвищуватися на 3-5 градусів.

За словами начальник відділу метеорологічних прогнозів "Укргідрометцентру", Владислава Білика, похолодання і заморозки - це типове явище для квітня. Він зазначає, що поки в Україні не квітнуть всі дерева, тому негативні наслідки для врожаю виключаються.

Білик прогнозує, що до середини наступного тижня в Україну буде надходити холодне повітря з району Скандинавії. Через це нічна температура опуститься до -2 ...- 3 градусів. При цьому вдень буде до +13 ... +15 градусів.

У понеділок, 26 квітня, дощі пройдуть в частині західних, північних і південних областей. Сонячна погода буде на Сході, а також в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Денна температура повітря складе від +6 до +10 градусів, вночі очікуються заморозки до -1 ...- 3 градусів в усіх західних, північних областях і в Києві. Вдень у столиці синоптики передають до +7 ... +9 градусів. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. У вівторок, 27 квітня, опади перемістяться з Заходу на Схід. У східних областях температура повітря опуститься вдень до +6 ... +10 градусів, вночі вдарять заморозки до -1 ...- 3 градусів. На Півдні також синоптики обіцяють дощі, вдень до +7 ... +11 градусів, вночі - до +3 ... +5 градусів. У західних областях буде сухо. Стовпчики термометрів піднімуться до +6 ... +8 градусів, в Ужгороді - до +10 ... +12 градусів. У Києві у вівторок очікується короткочасний дощ, вдень до +7 ... +9 градусів, вночі - до 0 ...- 2 градусів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. З середи опади в Україні припиняться, температура повітря підніметься до +11 ... +14 градусів вдень, нічні заморозки також залишаться позаду.

Раніше повідомлялося про традиції та прикмети для кожного дня тижня перед Великоднем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ