В одній з партій курятини, привезеної в Україну з Польщі, було виявлено сальмонелу (Salmonella Enteritidis). Заражене м'ясо було привезено до Львова, де й виявили небезпечну для здоров'я людини бактерію. У супермаркети дана курятина не потрапила, а все м'ясо було утилізовано.
Дана інформація була оприлюднена на Facebook-сторінці головного управління Держпродпотребслужби у Києві.
Відомо, що Salmonella Enteritidis може викликати гастроентерит (запалення слизової оболонки шлунка, тонкого і товстого кишківника), який часто протікає без ускладнень, але в деяких випадках може у дітей, літніх людей та пацієнтів з ослабленим імунітетом може протікати і у важкій формі.
Це вже не перший випадок, коли польська курятина заражена сальмонелою. У січні 2021 року в курячих крильцях, які завезли в Україну з Польщі того ж виробника (Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna, Rojewo) Держпотребслужба також виявила небезпечну бактерію.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Відомо, що куряче м'ясо найчастіше є фальсифікованим в Україні. Часто курку зберігають в супермаркетах з порушеннями температурного режиму і порушують терміни зберігання. Те, що вказано на етикетці, не завжди правда. Термін зберігання м'яса в холодильнику при температурі від 0 до +4 градусів становить від 1 до 3 діб. Але його часто по-новому розморожують і заморожують, змінюють стікери, а потім ще розпродають по акції.
При виборі курки й іншого м'яса в магазині в першу чергу потрібно уважно оглядати упаковку. Тушки повинні бути чистими (без бруду і крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів і поламаних кісток. Упаковка ціла, без пошкоджень.
Раніше повідомлялося, що левова частка вершкового масла в магазинах є фальсифікатом.