Today.ua

В Україні ввели нові правила проїзду в громадському транспорті на період карантину: кому потрібно мати при собі COVID-паспорт

В регіонах, де оголошено "жовтий", "оранжевий" або "червоний" рівень карантину, проїзд в громадському транспорті буде дозволений лише при наявності COVID-паспорта або результату негативного ПЛР-тестування на COVID-19.

Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення. Дані обмеження не поширюються на міські та внутрішньообласні перевезення. Нововведення запрацюють вже з 21 жовтня.

За даними Міністерства охорони здоров'я, вже через тиждень міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах "жовтої", "помаранчевої" чи "червоної" зони карантину будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів одного з поданих документів:

Наявність документів будуть перевіряти водії, яких самих без тестів і щеплень не пустять на роботу. Відповідальність за порушення правил проїзду водіїв, екіпажу і пасажирів буде нести перевізник.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що нові правила для перевезення пасажирів - вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби.

Раніше Віталій Кличко пригрозив пускати в громадський транспорт лише вакцинованих громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ