Today.ua

В Україні восени закриють центри вакцинації від COVID-19

Центри вакцинації від COVID-19 працюють на сьогоднішній день у всіх містах України. Однак, з настанням осені вакцинація громадян може тимчасово припинитися через спалах ової хвилі захворюваності.

Наближається сезон гострих респіраторних захворювань. Кампанія по вакцинації може тривати тільки при благополучній епідеміологічній ситуації, щоб виключити ризик щеплення хворих "короною" громадян.

Пацієнтів, які не встигнуть вакцинуватися до осені, можуть в обов'язковому порядку змусити спочатку зробити тест на коронавірус, а потім вже уколоти вакцину, якщо центри вакцинації продовжать працювати в осінньо-зимовий період. Пік захворюваності коронавірусом в Україні очікується через 4-6 тижнів. Про це заявив лікар-інфекціоніст Віктор Петров.

Навіть якщо людина буде відчувати себе досить добре на момент щеплення, перед тим як його робити в розпал епідемії, потрібно переконатися, що пацієнт цілком здоровий. Для цього в центрі вакцинації можуть попросити зробити антигенний тест або пред'явити негативний результат ПЛР-тестування.

Поки що ніяких змін в процесі вакцинації громадян не відбувається. Контакти та адреси місць вакцинації можна дізнатися через контакт-центр МОЗ на лінію допомоги 0800 60 20 19. Вакцинація проводиться за попереднім записом.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли українцям, які COVID-вакцини можна змішувати, а які дуже небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ