Today.ua

Укрзалізниця вводить нові правила видачі безкоштовних квитків українцям для поїздок до Польщі

Польща з 1 червня скасовує безкоштовний проїзд громадським транспортом для українців. Однак це обмеження не стосується всіх поїздів. Українським біженцям залишили право безкоштовного проїзду на маршрутах із кількох міст Польщі: Хелма, Дорогуська, Любліна, Грубешева, Перемишля, Загужа, Ярослава та Жешува.

За інформацією Укрзалізниці, з 1 червня пасажири з України матимуть можливість безкоштовного проїзду за вищевказаними напрямками. На поїзди в інші напрямки потрібно купувати платний квиток.

Безкоштовно їздити в поїздах 2-го класу TLK та IC в межах Польщі зможуть і надалі українці, які перетнули кордон після 24 лютого та належать до однієї з категорій:

Отримати безкоштовний квиток на поїзд на території Польщі можна на вокзалі, маючи при собі закордонний паспорт громадянина України зі штампом з датою перетину кордону (не раніше 24 лютого 2022 року)/інший документ, що засвідчує особу (внутрішній український паспорт, посвідчення водія, студентський квиток). Також можуть вимагати номер PESEL із позначкою UKR. Люди з інвалідністю мають пред'являти документи, що підтверджують інвалідність.

Раніше повідомлялося, скільки коштує проїзд у громадському транспорті у Польщі, Словаччині та Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ