Today.ua

Україну накриє спека: синоптики розповіли, як зміниться погода в липні і серпні

Червень в Україні буде не жарким, а ось в липні і серпні синоптики передають аномально високі температурні показники. Українці ще встигнуть насолодитися спекотним літом, залишилося почекати зовсім недовго.

За словами директора "Укргідрометцентру" Миколи Кульбіди, середня температура літнього періоду за останні кілька років зросла від 1,5 до 2 і навіть більше градусів. Нинішній рік, минулий і позаминулий увійшли в п'ятірку рекордних років на земній кулі з точки зору зростання температурного режиму. Тому в липні і серпні синоптик прогнозує дуже багато днів з температурою +30 ... +35 градусів. В окремі дні температура може досягати +40 градусів як на півдні, так і на заході.

Крім того, Микола Кульбіда переконаний, що з кожним роком літо буде ставати все спекотнішим. Травень і початок червня традиційно будуть холодними, але далі поступово планета буде прогріватися, тому говорити про якесь похолодання не варто. Кількість опадів протягом року плюс-мінус залишається стабільним. Цього року травень видався дощовим, але ось липень і серпень обіцяють бути посушливими. Літо з рекордними температурами стає нормою на земній кулі, каже Микола Кульбіда. Тому, скоріш за все, в найближче десятиліття нас чекають літні періоди з виснажливою спекою.

Раніше повідомлялося, що циклон принесе в Україну зливи на найближчий тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ