Today.ua

Україну накриє різке похолодання до +15 градусів: синоптики попередили про негоду в середині серпня

Різке похолодання прийде в Україну після 10-го серпня. За словами синоптиків, вже через тиждень спека відступить і стовпчики термометрів опустяться до +15 градусів. При цьому штормове попередження в ряді областей країни передають вже на цьому тижні.

Зокрема, 3 серпня штормовий вітер і сильні зливи очікуються в південних, східних, більшості центральних областей та на Прикарпатті. Вдень в окремих районах синоптики передають град і шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). Температура повітря в середньому по країні становитиме від +22 до +27 градусів. Без опадів буде в столиці, а також в центральних і північних областях. Згідно з прогнозом погоди, 4-5 серпня температура повітря на заході знизиться до +21 ... +24 градусів, на півночі до +25 ... +27, а на півдні і сході буде як і раніше від +26 до +31 градусів.

З 6 по 9 серпня в Україні потеплішає до +27...+32 градусів, опадів не очікується. А ось з наступного вівторка, 10 серпня, на українців чекає хвиля похолодання. На заході температура знизиться до +15 ... +18 градусів, на півночі буде +23 ... +25 градусів. В інших областях країни вночі стовпчики термометрів покажуть від +14 до +18 градусів, вдень буде сухо і тепло - до +24 ... +27 градусів.

Раніше народний синоптик Леонід Горбань розповів про прогноз погоди до кінця серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ