Today.ua

Україну накриє антициклон зі штормом і заморозками: прогноз погоди до кінця тижня від Наталки Діденко

На Україну поступово насувається похолодання. Уже в четвер, 7 жовтня, пориви вітру досягнуть 15 м/с і температура повітря почне опускатися. Народний синоптик Наталка Діденко дала прогноз на найближчі кілька днів для жителів усіх областей України.

За словами синоптика, вітер в західних, південних і частини східних областей в середу посилиться, через що на вулиці буде відчуватися похолодання. Опадів 7 жовтня не передбачається. Температура повітря вночі опуститься до +1 ... +7 градусів, місцями очікуються заморозки (крім крайнього півдня та Закарпаття). Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +10 ... +15 градусів, на Закарпатті до +15 ... +19 градусів. У Києві 7 жовтня дощі малоймовірні, вдень синоптик передає до +11 ... +13 градусів, вночі температура опуститься до +1 ... +4 градусів.

Відчуття холоду буде додавати східний поривчастий вітер, тому Діденко радить українцям одягатися тепліше, ніж в попередні дні.

В "Укргідрометцентрі" передають на 7 жовтня також без опадів. Вдень очікується в середньому до +12 ... +15 градусів тепла, а ось вночі синоптики передають заморозки до -1 градуса. Найтепліше в четвер буде на Закарпатті. Там температура повітря підніметься до +17 ... +19 градусів, а вночі не опуститься нижче +7 ... +9 градусів.

"Бабине літо" підходить до свого завершення, і осінь остаточно вступає в свої права. Друга половина жовтня, за прогнозом синоптиків, буде прохолодною і дощовою.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні на Новий року 2022, і чи варто чекати сніжної новорічної ночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ