Today.ua

Україну накриє 40-градусна спека: синоптики назвали найспекотніші дні липня

Температурні гойдалки в Україні тривають. Тільки закінчилися дощі, як з 10 липня синоптики передають похолодання до +20 градусів тепла, а вже з 23 липня країну накриє пекельна спека до +40 градусів.

За прогнозом синоптика Леоніда Горбаня, з 11 липня середньодобова температура повітря в Україні почне підніматися до +25 градусів тепла, і така погода протримається до 16 липня. Потім кілька днів пройдуть дощі, і з кожним днем ставатиме спекотніше. Синоптик прогнозує 22 липня чергове падіння середньодобових температур в діапазоні від +20 до +23 градусів. В цей же день очікуються дощі з грозами. А вже на наступний день, 23 липня, в країні вдарить спека. Жаркі тропічні дні протримаються в Україні до початку серпня, передає синоптик. Місцями температура повітря підніметься до +33 ... +40 градусів. Дощовий фронт, який несе з собою зливи, град та шквали, тимчасово відступить. Незважаючи на прохолодний початок літа, другий і третій місяць здивують своїми температурними перепадами. Літо з захмарними температурами стає нормою на земній кулі, і не тільки українці відчувають рекордні градуси.

У серпні в Україні продовжиться справжня африканська спека. За словами синоптика, всю першу декаду місяця, з 1 по 11 серпня, ртутний стовпчик вдень не опускатиметься нижче +35 градусів. Температура почне знижуватися лише з 17 числа до комфортних +22 ... +26 градусів.

Раніше повідомлялося, які правила відпочинку на воді можуть зберегти життя дитині під час літньої відпустки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ