Today.ua

Україну на вихідних накриють заморозки і дощі: синоптики попередили, що похолодання буде недовгим

Потепління прийде в Україну вже через кілька днів, але на вихідних, 16-17 жовтня, в деяких областях країни буде досить сиро і похмуро. Синоптики розповіли, яка погода чекає українців на вихідних, і в яких областях буде найтепліше.

Згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", 16 жовтня на сході буде сухо і сонячно. Вночі від +2 до +5 градусів, вдень повітря прогріється до +12 ... +15 градусів. На півдні очікується тепло, сухо і сонячно. Можлива невелика хмарність і вітер. У північних областях очікується невеликий дощ і сильні пориви вітру. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +11 ... +13 градусів. Опади пройдуть у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській та Кіровоградській областях.

У Києві сьогодні очікується без опадів, до +12 ... +14 градусів вдень і до +4 ... +6 градусів вночі. На заході повітря прогріється до +12 ... +15 градусів вдень, вночі стовпчики термометрів опустяться до +2 ... +4 градусів. У неділю, 17 жовтня, дощі вщухнуть. По всій Україні синоптики передають сонячну і суху погоду. У східних областях синоптики передають вночі від +3 до +6 градусів, вдень від +11 до +14 градусів. У південних областях трохи потеплішає, опади не прогнозуються. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +13 до +16 градусів, вночі температура опуститься до +12 ... +15 градусів. У Києві на кілька градусів похолодає - до +10 ... +12 вдень і до +2 ... +4 градусів вночі. На заході України очікуються нічні заморозки до 0 ...- 2 градусів, вдень прогнозується суха і сонячна погода. Вітер західний, 5-10 м / с. Раніше синоптики назвали дату ще одного бабиного літа в жовтні, яке настане вже на наступному тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ