Today.ua

Українців попередили про морозну зиму з крижаними дощами: прогноз синоптика до кінця 2021 року

Після спекотного літа в Україні настане морозна і сніжна зима. Прогнози робити ще зарано, але синоптики вже попередньо розповіли про загальні тенденції. Зокрема, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що зима 2021-2022 буде суворою.

За його словами, заморозки розпочнуться вже з грудня, а разом з ними і крижані дощі. До нового року Україну накриє справжня зима, і передбачається сніг.

Січень 2022 почнеться з потепління, а на Старий новий рік прийдуть морози, які триватимуть традиційно до Водохреща, 19 січня. Потім знову тимчасово потеплішає до початку лютого. У лютому синоптик передає сильні морози, які будуть атакувати Україну протягом усього місяця. Снігу обіцяє бути багато, ближче до кінця зими можливі снігові бурани, прогнозує Горбань.

Народний синоптик заздалегідь оголосив прогноз погоди і на осінь 2021. За його словами, вже в другій половині вересня в Україні почнуться дощі і похолодає, а перший сніг випаде вже в листопаді. У жовтні традиційно настане "бабине літо", але теплі деньки різко змінять холодні і дощові.

Раніше синоптики назвали дати температурних рекордів в липні 2021, і розповіли про погоду до кінця поточного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ