Today.ua

Українським біженцям у Канаді заплатять по 3000 доларів: як оформити виплати сім'ям із дітьми

Українські біженці, які прибули до Канади, можуть розраховувати на одноразову фінансову допомогу від держави у розмірі 3000 доларів. На дітей можна отримати по 1,5 тисяч доларів за кожного.

Потрапити до Канади не так просто, як до Європи. Як мінімум, вам необхідно дочекатися візи за програмою CUAET. Після прибуття до країни можна починати оформлювати матеріальну допомогу.

Програма CUAET, яку запустили 17 березня, надає українцям та їхнім родичам будь-якої національності право до трьох років залишатися у Канаді на правах тимчасових резидентів. Їм доступний безкоштовний дозвіл на навчання та роботу.

Процедура оформлення грошової допомоги у розмірі 3000 доларів на дорослих та по 1500 доларів на дітей складається з двох етапів. Для початку потрібно відкрити рахунок у канадському банку, а потім подати заявку на отримання самої допомоги.

Для відкриття рахунку у банку Канади знадобиться паспорт та документ статусу тимчасового проживання – IMM1442. Це може бути документ про кінцеву дату перебування (visitor record) або дозвіл на навчання (study permit) або роботу (work permit). Документ IMM1442 повинен обов'язково містити позначку про те, що людина перебуває у Канаді за програмою CUAET.

Після відкриття банківського рахунку можна подавати заявку отримання матеріальної допомоги. Для цього потрібно надати унікальний ідентифікаційний номер клієнта (unique client identifier – UCI) – восьми- чи десятизначний номер, вказаний на візі, дозволі на роботу чи дозволі на навчання; Номер документа IMM1442.

У дорослих ім'я IMM1442 має співпадати з ім'ям банківського рахунку. Для дітей ім'ям банківського рахунку буде ім'я батьків або законних опікунів у Канаді.

Гроші надходять на рахунок упродовж п'яти робочих днів. Ще 3-5 днів може знадобитися, щоб гроші відобразилися на вашому банківському рахунку. Виплати на дітей надійдуть на рахунки батьків.

Як повідомлялося, з 31 травня українці можуть подавати заявки на отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ