Today.ua

Україну в липні накриє тропічна спека: синоптик розповів, де стовпчики термометрів покажуть до +40

В Україні на цих вихідних спала спека, але сильно радіти не варто, так як в липні погода в країні буде ще спекотнішою. При цьому дощі нікуди не підуть, і весь місяць буде досить волого. Детально про прогноз погоди на другий місяць літа розповів народний синоптик Леонід Горбань.

За прогнозом Горбаня, зливи накриють Україну з 1 по 4 липня, при цьому буде жарко і задушливо, температура вдень підвищиться до +28 градусів і вище. Через 4-5 днів в країну прийде спека, випаровування створить в повітрі "тропічний ефект" і кілька днів буде дуже волого.

З 8 по 12 липня Горбань прогнозує новий удар стихії: бурю, грозу, град. Стовпчики термометрів опустяться до +22 градусів тепла, а потім знову через кілька днів почнуть підвищуватися. Українці відчують нестерпну спеку, як і червні, вже після 15 липня. При цьому буде ще й волого. Вдень синоптик обіцяє до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть стукне до +40 градусів. У кінці липня очікується період сильних злив, коли 21-22 числа випаде 15-20 мм опадів, але без ураганів і граду. Буря повториться ще раз 25- 27 липня. Опадів буде менше, а температура підніметься до +29 ... +31 градусів тепла. В кінці місяця знову будуть зливи, але при цьому спека продовжиться.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні на День Конституції 28 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ